YOUroLAND

YOUroLAND – Et Requiem er en tværmedial koncertopsætning bestående af ny dansk musik af producer, musiker og komponist Christoffer Møller for et sammensat orkester bestående af operasanger Andrea Pellegrini, Lars Skjærbæk, Christoffer Møller og LYDENSKAB. Værket bygges op omkring den latinske tekst til Requiem, der nyfortolkes af Josefine Klougart. Koncerten er iscenesat med interaktivt mediedesign af Signe Klejs.
Koncerten er bestilt til SPOT festival 2013 i Musikhuset, Århus og i den forbindelse vil der blive udgivet en cd med værket. Cdudgivelse og proces er støttet af ROSA.

Europa * et sted i os
Det nye Requiem søger at indramme individet i Europa. Vi rejser  gennem et fortabt mellemeuropa i en spleen, en håbløshed, en længsel mod “en tilstand af fred”.
Det vil vi gøre ved at skabe en anderledes koncertform, hvor forfattere, komponister, musikere og en virtuel designer samarbejder tæt om et fælles udtryk. Opsætningen baserer sig på tekstuniverset fra den latinske messe ‘Sequence’, hvis vers traditionelt  anvendes i den klassiske musiks dødsmesser som f.eks. Dies Irae (vredens dag) og Lacrimosa dies illa (sorgfuld bliver dagen).
De færdige værker bliver behandlet af en interaktiv mediedesigner i visuelle fortolkninger som projekteres op på store lærreder under koncerten.

Lydbilledet er sammensat og krydser genrerne ved at danne et ensemble af klassiske musikere og rockband med operasangeren Andrea Pellegrini som frontfigur. Komponist og producer har rødder i både den klassiske og den rytmiske musik og de udvalgte musikere er åbne for alternative indgangsvinkler til musikken/anderledes brug af deres instrumenter, af rummet og af alternativ instruktion.

I den endelige koncert optræder 9 musikere og en interaktiv designer. Koncerten er meget mobil, og vil kunne finde sted på uddannelsesinstitutioner, spillesteder, på museer, i musikforeninger, på arbejdspladser, i kulturhuse, m.m. – hensigten er at komme ud til et bredt publikum i store og små koncertsale og præsentere en koncert, der bryder genrerne indenfor et overordnet tema.