Lydenskabs virke

 

Lydenskab er et ensemble, der formidler den klassiske musik i nye rammer, bryder koncertsalen op og skaber nye og anderledes musikalske oplevelser for publikum, musikere og samarbejdspartnere. Det betyder også, at Lydenskab producerer projekter og koncerter til de etablerede scener, men sideløbende har et stort fokus på at producere og formidle på nye platforme i projekter og på scener, som interagerer med mennesker og lokalmiljø. 

Ensemblet spiller mellem 40-60 koncerter om året både med ensemblet alene, i forestillinger og i projekter, hvor der samarbejdes med andre kunstnere, foreninger, organisationer, kommuner og mange flere. 

Nedenfor er det muligt at læse om de forskellige kasketter, Lydenskab tager på i sit musikalske virke. 

Ensemblet spiller mellem 40-60 koncerter om året, både for ensemblet alene og i forestillinger og projekter i samarbejde med kunstnere som performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen, forfatter og musiker Martin Hall, operasanger Andrea Pellegrini, sangskriver Kristina Holgersen, filminstruktør Michael Dinesen, forfatter Ursula Andkjær Andersen og en lang række andre danske og internationale komponister og kunstnere.

Ensemblet har eksisteret siden 2011 og har udviklet en række koncepter og projekter til blandt andet SPOT Festival, Wundergrund Festival, Athelas Festival m.m.

Lydenskab har det tværkunstneriske samarbejde og mødet med nye publikumsgrupper i fokus og spiller både på etablerede scener, som på Det Kongelige Teater og de klassiske musikfestivaler og i støvede projekter på nye scener i yderkommuner, hvor vi indtager nedlagte rådhuse, fængsler og tomme butikker og laver midlertidige koncertsale i samarbejde med byens kulturaktører, kunstnere og kreative skoler. Disse pop up koncertsale har vi lavet i 8 byer i Danmark og i Vänersborg, Sverige.

Lydenskab er ledet af musikerne selv i samarbejde med en bestyrelse bestående af et stærkt felt af kulturskabere. Disse er:

Anders Søndergaard, Kristina Holgersen, Christian Schrøder og Thorbjørn Carl Hjalager.

Kunstneriske projekter

Siden Lydenskabs spæde start i 2011 har ensemblet spillet på flere af landets etablerede scener med store produktioner i samarbejder med danske såvel som internationale komponister, musikere, kunstnere m.m. I Lydenskabs arbejde med kunstneriske, højprofilerede projekter er det tværkunstneriske samarbejde i fokus og ensemblets musikere arbejder ofte med at undersøge og udfordre den klassiske musikants rolle i dramaturgiske opsætninger.