Ensemblet

Lydenskab_11

 

 

 

Lydenskab formidler den klassiske musik i nye rammer, bryder koncertsalen op og skaber anderledes koncertoplevelser.

Ensemblet producerer projekter og koncerter til de etablerede scener, men også på nye platforme i projekter og på scener, som interagerer med mennesker og lokalmiljø.

Lydenskab består af Thea Vesti Pedersen – guitarist, Sofia Lind Pedersen på cello, Mads Ulldal-Jessen, bas, Karolina Leedo, fløjte, Carola Schaal (D), klarinet og Laura Bowler (UK), sang og komposition. Ensemblet udvides efter behov men har disse musikere som alle arbejder med projektudvikling, administration og ledelse ved siden af det kunstnerisk udøvende.

Ensemblet spiller mellem 40-60 koncerter om året, både for ensemblet alene og i forestillinger og projekter i samarbejde med kunstnere som performancekunstner Lilibeth Cuenca Rasmussen, forfatter og musiker Martin Hall, operasanger Andrea Pellegrini, sangskriver Kristina Holgersen, filminstruktør Michael Dinesen, forfatter Ursula Andkjær Andersen og en lang række andre danske og internationale komponister og kunstnere.

Ensemblet har eksisteret siden 2011 og har udviklet en række koncepter og projekter til blandt andet SPOT Festival, Wundergrund Festival, Athelas Festival m.m.

Lydenskab har det tværkunstneriske samarbejde og mødet med nye publikumsgrupper i fokus og spiller både på etablerede scener, som på Det Kongelige Teater og de klassiske musikfestivaler og i støvede projekter på nye scener i yderkommuner, hvor vi indtager nedlagte rådhuse, fængsler og tomme butikker og laver midlertidige koncertsale i samarbejde med byens kulturaktører, kunstnere og kreative skoler. Disse pop up koncertsale har vi lavet i 8 byer i Danmark og i Vänersborg, Sverige.

Lydenskab er ledet af musikerne selv i samarbejde med en bestyrelse bestående af et stærkt felt af kulturskabere. Disse er: Anders Søndergaard, Kristina Holgersen, Christian Schrøder og Thorbjørn Carl Hjalager.