Himmel & Helvede. Koncert med Jesper Busk Sørensen og Lydenskab

Tid: Fredag den 3. Juni kl. 19.30
Sted: Mejlgade 55B, 8000 Aarhus C, Teatret Gruppe 38

Lydenskab og Jesper Busk Sørensen inviterer ind i et helt unikt musikalsk univers til en sommerkoncert, der omringer publikum med poesi, lys og lyd i det stemningsfulde teater Gruppe 38 i Mejlgade, Aarhus.

Programmet indeholder alt mellem Himmel & Helvede, blandt andet mini-operaen af samme navn af Line Tjørnhøj, sat sammen med værker af Jesper Busk Sørensen, Henrik Budde, Maria Faust, Ida Lundén, Louis Aguirre og syriske flygtningefortællinger udlevet og oplæst af Arej Shakre. En stemningsfuld koncert, hvor publikum bliver en del af Lydenskabs univers.
Ved denne koncert har Lydenskab inviteret Berliner Philharmoniker Jesper Busk Sørensen helt ud i tovene. Busk Sørensen optræder som solist i værker af Schumann og Henrik Budde og indgår desuden i ensemblet. Som kronen på værket vil Lydenskab uropføre et værk af Jesper Busk Sørensen, der altså her for første gang træder frem som komponist.

Koncerten indeholder temaer om at flygte fra sine elskede i Syrien, hvor publikum vil opleve Lydenskabs kæreste digtoplæser Arej Shakre, der formidler sin egen virkelighed. Line Tjørnhøjs mini-opera bearbejder Himmel & Helvede i flere dimensioner, Maria Faust er mytiske fortællinger om kvinder, der dræber blandet sammen med cykliske musikalske kærlighedsdigte til livet og jorden af Schumann og Henrik Budde. Henrik Budde har hele tre værker på programmet og vil også stå for aftenens anden uropførelse – Let me breathe (come breathe with me).

Kontakt: kontakt@Lydenskab.dk, Thea Vesti 28571035
Facebook
Billetsalg
Hjemmeside
Pressebilleder

Reach me! er støttet af Dansk Komponist Forenings Produktionspulje, Kodas Kulturelle Midler, Kulturudviklingspuljen i Aarhus og Statens Kunstfond.

Uddybende ord om Himmel & Helvede og projektet Reach me!

Koncerten er en del af projektet Reach me!

Det nyskabende ensemble Lydenskab skaber i foråret 2016 en række koncerter i samarbejde med det amerikanske ensemble Decoda, der er fast ensemble hos Carnegie Hall, New York og Berliner Philharmoniker Jesper Busk Sørensen.

Jesper Busk Sørensen udtaler: 

”Jeg ser frem til koncerten den 3. juni med både glæde og gru. Gru fordi Lydenskab skal uropføre min allerførste offentlige opus 1. Det er på mange måder grænseoverskridende at træde ud som komponist og det er et ønske jeg længe har haft. 

I mit daglige arbejde med Berliner Philharmonikerne, spiller vi for tusindvis af mennesker ad gangen i store koncertsale. Man vænner sig til mængderne, så derfor bliver det også en ekstra fornøjelse for mig, at komme helt tæt på publikum i den opbrudte koncertsal, som Lydenskab skaber.”

Overskriften for projektet er Reach Me! hvilket både dækker over publikums ønske om at møde den klassiske musik tæt på og Lydenskabs ønske om at træde ind en samfundsmæssig kontekst og skabe nye platforme for den klassiske musik og tværkunst.

Hver aktivitet i løbet af projektet har haft en specifik målgruppe, som ensemblet har arbejdet tæt sammen med i workshops og seminarer, der er mundet ud i koncerter og samskabelse. Således fandt en af koncerterne sted i samarbejde med fire flygtninge, der i samarbejde med Decoda og Lydenskab formidlede deres egne fortællinger. Koncerten blev spillet for 300 flygtninge og danske værtsfamilier den 14. april. Et uddrag af koncerten vil blive spillet den 3. juni.

Om Lydenskab

Ensemblet Lydenskab arbejder utraditionelt med den kunstneriske produktion, hvor det tværkunstneriske samarbejde og mødet med nye publikumsgrupper altid er i fokus. Lydenskab spiller både på etablerede scener, som på Det Kongelige Teater og de klassiske musikfestivaler samtidig med at de skaber støvede projekter på nye scener i nedlagte rådhuse, fængsler og tomme butikker og laver midlertidige koncertsale i samarbejde med byers kulturaktører, kunstnere og kreative skoler.

Læs mere om os på www.Lydenskab.dk og om Jesper Busk Sørensen her: http://stiften.dk/dagens-portraet/basunist-i-verdens-stoerste-koncertsale

dkf_prodpulje_foto_final-01

 

 

 

 

AAK_02_venstre_70_cmykKunstfonden_LOGO_small_JPG