Blog

Vi glæder os til snart at præsentere det udvidede, internationale ensemble Lydenskab! 

Lydenskabs forår går i operaens tegn!

Om få dage har Lydenskabs operaproduktion The Way the Dead Love premiere og idag har Klang festival netop offentliggjort programmet for 2017, hvor et udvidet Lydenskab uropfører Lasse Schwanenflügel Piasekis opera Falling Awake. Læs offentliggørelsen her.

Fem dage tilbage til verdenspremiere!

Lydenskab har intense dage med de sidste prøver på operamanifestet “The Way the Dead love” inden premieren på Åben Scene, Godsbanen i Aarhus på fredag kl 20:00.

Følg forberedelserne på facebook.com/Lydenskab!
Du kan også klikke på linkene og læse pressemeddelelse, fordybe dig videre i projektet, læse Jyllands Postens interview med operaens komponist Louise Aguirre og bestille billetter til premieren i Aarhus. Billetter til forestillingen i Holstebro bestilles på odin@odinteateret.dk eller på telefonnummer: 9742 4777.

Silkeborg Kommunes Kulturafdeling ringede en dag og spurgte om vi skulle  lave et samarbejde om at skabe en unik begivenhed i et gigantisk hul på byens torv. Dette var sidste chance inden hullet gøres til en underjordisk parkeringskælder. Vi ringede til Sorten Muld og Andrea Pellegrini og sammensatte en koncert med toner fra dybet.
Et projekt der gik op i en højere enhed med dygtige folk fra Silkeborg Kommune. Og et anderledes job, hvor nedsænkning af gear med kraner var en del af projektledelsen og hvor akustikken i betonhullet var som at spille i en kirke. Magisk! Se indlæg fra vores koncert i Silkeborg i TV2 Østjylland.

 

REACH ME! er skudt i gang!
Følg vores arbejde på facebook.com/reachmeaarhus

Lydenskab laver seminar om kunstnerisk byudvikling. Læs mere her.

Vandrehistorier. I december indtog Lydenskab landsbyen Borum sammen med Eyvind Gulbrandsen og forfatter Ursula Andkjær Olsen og forvandlede den til en kunstnerisk koncertinstallation. Se billeder her.

REACH ME! OPEN CALL 2016
Tillykke til Filip C. de Melo, Santa Bušs og Edward Henderson der er blevet udvalgt til Reach Me! Open Call med Ensemble Lydenskab og Decoda ensemble. Vi glæder os til samarbejdet og til en spændende og kreativ uge i april!

FilipCdeMelo_pho_LisinskiV_WEB12249988_10208497914994046_7142601828968657700_n

photo

 

 

 

 

Lydenskab åbner en midlertidig koncertsal i Vänersborg, Sverige den 25.-27. november 2015. Læs her

GAFFA skriver om Mennesket har magten – En hyldest til Patti Smith. Læs her.

OPEN CALL 2016

The classical ensembles Decoda (US) and Lydenskab (DK) invite artists to create New Scores for classical ensemble with a specific audience target group.
The artists are required to create music in the interests of involving specific audiences. Up to 5 winning works will be selected by the ensembles.

Decoda and Lydenskab will present the winning works at concerts in Aarhus and Copenhagen in April-June 2016. There will also be a Nordic tour and a concert in New York showcasing the winning compositions.

Download PDF here: OpenCall

PROTOTYPE/PROTOKOL

Prototype/Protokol fik en flot anmeldelse til forestillingen på Odense Spoken Word. Læs den her.

Lydenskab skaber lyd til Prototype/Protokol feat. Martin Hall den 21. august kl 20.00, Odense Spoken Word. Køb din billet her.

CRONHAMMER

Lydenskab spiller med i Martin Halls komposition til Ingvar Cronhammars nye værk i Cisternerne. Berlingske kalder det en mageløs installation og giver den 6 stjerner. Skal opleves.

BOGBUSREJSER

Lydenskab kører ud i det blå på landet omkring Aalborg den 17. og 18. februar. Vi spiller i bogbusser i små byer i Nordjylland – værket REJSEN af Kristina Holgersen og Morten Ladehoff. Visuals af Signe Klejs. Læs mere her